Svi članci

Učenje engleskog jezika uz slušanje radio

Često čujemo da je najbolji način učenja stranog jezika preseliti se na teritoriju gde se taj jezik aktivno koristi, odnosno biti okružen ljudima kojima je taj jezik maternji. Kada je reč o engleskom jeziku, uvek se preporučuje odlazak u Veliku Britaniju ili Ameriku. Međutim, nije uvek baš tako, treba ići korak po korak.

Kao prvo, stalno korišćenje jezika više pomaže učvršćivanju već postojećeg znanja, nego sticanju novog. Kada se nađete u inostranstvu, mala je verovatnoća da ćete odvojiti vreme za kurseve ili neke druge vidove učenja jezika. U takvoj situaciji, ukoliko engleski ne znate perfektno, rizikujete učvršćivanje vlastitih greškaka ponavljivajući ih! Amerikanci i Britanci vas iz ljubaznosti nikad neće ispravljati, već će se umesto toga osmehivati i praviti da odlično razumeju Vaš sjajan engleski.

Drugo, kada pričamo o "zaranjanju" u jezičku sredinu, ponekad zaboravljamo u kom veku živimo, a uvek treba iskoristiti sve pogodnosti koje nam se nude! Danas, u epohi interneta, moguće je napraviti simulaciju "sredine engleskog jezika". Jedan od načina da zaronimo u američki ili britanski engleski je slušanjem radio stanica na engleskom jeziku. Sve ozbiljne i kvalitetne radio stanice imaju online prevode, i, izabrati zanimljivu stanicu je dosta lako. Da biste razumeli priču spikera, nije neophodno da perfektno znate engleski. Vokabulara od 3-4 hiljade reči i znanja osnova gramatike je dovoljno za skoro potpuno razumevanje radia.

U početku vam se može učiniti da spiker koristi neke nepoznate reči, ili im Vi u datom kontekstu, iz prvog pokušaja, ne možete dati smisao. To je samo prvo slušanje, ne gubite volju! Sa osnovnim znanjem engleskog, Vaš vokabular je sigurno dovoljno širok, samo, da biste razumeli smisao priče spikera, bez prevođenja u glavi, treba praksa.

Počnite da učite engleski danas!

Napravite besplatan nalog i počnite da učite engleski danas!
Napravi nalog