Svi članci

Jednostavni načini za poboljšanje i proširenje vašeg vokabulara: 5 saveta za učenje novih engleskih reči

Tražite saveta za poboljšanje vašeg vokabulara? Ukoliko želite da osnažite i proširite vaš vokabular za školu ili lični razvoj, ključ je u posvećenosti redovnom učenju novih reči.

Zašto treba proširiti znanje i upotrebu reči? Zato što ćete biti u stanju da komunicirate (govorite i pišete) čistije i sažetije, ljudi će vas lakše razumeti i vi ćete proširiti percepciju (i realnost) inteligentne osobe. Pored toga, učenje novih reči predstavlja zabavnu aktivnost-koju možete da radite i sa ljudima oko vas. Izazovite prijatelja, člana porodice ili cimera da uče nove reči sa vama.

Ovaj članak vam daje pregled 5 najlakših načina za poboljšanje vašeg rečnika i učenje novih reči.

1. Čitajte, čitajte i samo čitajte

Što više čitate-posebno romane i književna dela, ali i magazine i novine-više ćete reči moći da uočite. Kako čitate i otkrivate nove reči, pokušajte da otkrijete značenje reči iz konteksta rečenice kao i da potražite definicije u rečniku.

2. Nosite rečnik sa sobom

Kada pronađete novu reč, potražite tu reč u rečniku kako biste videli i izgovor i značenja te reči. Zatim potražite u leksikonu sinonima slične reči ili fraze-kao i suprotna značenja (sinonime i antonime)-i naučite nijanse u značenjima tih reči.

3. Koristite dnevnik

Dobro je da stvarate listu novih reči koje otkrijete kako biste mogli da ih pregledate ponovo i polako ubacujete u svoj svakodnevni vokabular. Plus, vođenje dnevnika novih reči može da proizvede pozitivno pojačanje motivacije za učenje još novih reči-pogotovu kada uvidite koliko ste novih reči do sad naučili.

4. Igrajte igre

Igre reči koje vas izazivaju i koje vam pomažu da otkrijete nova značenja reči su odličan i zabavan alat u vašoj potrazi za proširenjem vašeg vokabulara. Primeri igara su ukreštene reči, anagrami.

5. Upustite se u razgovore

Ponekad sama priča sa drugim ljudima može da vam pomogne da naučite i otkrijete nove reči. Kao i kod čitanja, kada čujete novu reč, setite se da je zabeležite kako biste mogli kasnije da je naučite-a onda polako i dodate u vaš vokabular.

Konačna razmišljanja oko poboljšanja i proširenja vašeg vokabulara

Kod vas se nalazi ključ boljeg vokabulara. Koristeći savete iskazane u ovom članku, trebalo bi da ste na dobrom putu ka otkrivanju i učenju novih reči radi proširenja vokabulara i jačanja upotrebe engleskog jezika.

Na kraju, setite se da morate vežbati da stavljate u upotrebu nove reči u pisanoj ili usmenoj formi. U suprotnom, postoji rizik da se nove reči neće zadržati u vašem umu. Koristite vežbe ponavljanja kada prvi put učite reč-i razmatrajte i druge tehnike kao što su kartice sa pojmovima, snimanje vašeg recitovanja reči, igre asocijacije i mnemnotehnika.

Počnite da učite engleski danas!

Napravite besplatan nalog i počnite da učite engleski danas!
Napravi nalog