Svi članci

Zašto učiti engleski?

Iako engleski nije najviše govoren maternji jezik na svetu, on je jedan od najuticajnijih, ako ne i najuticajniji. Razume se gotovo svuda u svetu, barem u nekoj meri. Iz tog razloga, učenje engleskog, ili barem savladavanje njegovih osnova, je velika prednost bez obzira gde se nalazite.

Nije važno da li ste mladi ili stari; nikada nije kasno da počnete da učite engleski. Pogotovo prilikom putovanja u inostranstvo, jezičke veštine su značajan adut, jer možete komunicirati sa različitim ljudima u mnogim situacijama. U nekim zemljama finski jezik je razumljiv, ali nije preporučljivo potpuno se osloniti na to ili pretpostaviti. Ne biste trebali pretpostaviti da, samo zato što mnogi Finci žive u Španiji, i lokalno stanovništvo govori finski.

Jezičke veštine takođe mogu biti korisne kod kuće, u Finskoj. Turista iz inostranstva može tražiti pomoć ili uputstvo, izvršni direktor međunarodne kompanije može posetiti vaše radno mesto, ili ste možda na internetu videli lepo jelo koje biste želeli da pripremite, ali ne možete naći recept na finskom jeziku. Ili možda vaš šef želi da vas pošalje na poslovni zadatak u inostranstvo, ali ste zabrinuti kako ćete se snaći sa svojim ograničenim jezičkim veštinama.

Dakle, učenje engleskog može biti korisno u iznenađujućim situacijama. Čak i ako još uvek ne znate jezik savršeno, ne gubite nadu. Najvažnije je pokušati i učiti iz svojih grešaka. Čak i ako danas ne možete da se setite određene rečenice ili termina, za nedelju dana stvari mogu biti potpuno drugačije. Niko ne nauči engleski preko noći, ali uz malo svakodnevne prakse, možete iznenađujuće brzo savladati osnove.

Počnite da učite engleski danas!

Napravite besplatan nalog i počnite da učite engleski danas!
Napravi nalog