Svi članci

Značaj engleskog jezika

Kao što znamo, živimo u vremenu globalizacije. Engleski jezik, kao univerzalni jezik, je tu značajna karika i koristi se u mnogim zemljama. Stoga, da bi ispratili globalne trendove, većina univerziteta širom sveta uključuje engleski jezik kao jedan od osnovnih predmeta. Nivo poznavanja ovog jezika je često bitan, ako ne i presudan kriterijum, pri apliciranju za određena radna mesta ili prijem na određeni fakultet, članstvo u nekoj instituciji.

Posle nekih uvodnih testova i upoznavanja, završni krug obično podrazumeva intervju na engleskom. Kompanije pozdravljaju i prihvataju kandidate koji pored relevantnih veština i kvalifikacija još i tečno govore i upotrebljavaju engleski, dok one kojima engleski nije jača strana, odbijaju.

Treba znati da učenje engleskog uopšte nije naporno i komplikovano, ukoliko učite na pravom mestu. Verujte, to učenje čak može biti vrlo zanimljivo i dinamično, a samim tim i lako. Naravno, vremenski period koji je pojedincu potreban da savlada jezik, zavisi od toga sa kojim predznanjem počinje. Pre bilo kakvog početka, osoba treba da proceni svoje mogućnosti, a zatim osmisli naćin učenja koji će mu najbolje odgovarati. Onaj ko je dobar u govoru, ne mora biti dobar u pisanju na engleskom, a jasno je da se treba ostvariti na oba plana. Zato, prilikom izbora načina učenja, nijedan aspekt ne sme da se zanemari, mora se raditi i na pisanju i na govoru.

Imamo nekoliko saveta za sve oni koji žele da poboljšaju znanje engleskog jezika:

  1. Svaki dan čitajte bajke na engleskom bar desetak minuta.
  2. Čitajte viceve i šale, ili pogledajte neki crtani na na engleskom.
  3. Počnite da pišete dnevnik, ali na engleskom. Pišite o svakodnevnim aktivnostima, šta ste uradili tog dana ili šta planirate sutra.
  4. Slušajte dnevne vesti na jeziku koji pokušavate da savladate!
  5. Pokušajte da pričate sa svojim prijateljima na engleskom ili samo stanite ispred ogledala, zamislite da je tamo neko drugi i započnite neku interesantnu temu.
  6. Razmišljajte na engleskom!

Zapamtite ovo: čitanje, gledanje, slušanje, pisanje, a zatim i pričanje, 100% vodi ka tome da Vaš engleski postane odličan!

Osim samog značaja engleskog jezika danas, mnogo je značajnije to što Vi učeći novi jezik intenzivno radite na sebi i razvijate nove veštine. Engleski je pravi izbor, jer je svetski jezik i sigurno će Vam pomoći da se na najbolji način izrazite i predstavite gde god da se nađete.

Sve u svemu, ne treba da se plašite učenja, već treba da budete istrajni.

Ako iz dana u dan imate ispred očiju svoj san, niste daleko od ostvarenja istog.

Počnite da učite engleski danas!

Napravite besplatan nalog i počnite da učite engleski danas!
Napravi nalog