Svi članci

Učenje reči engleskog jezika

Učenje engleskih reči je osnovni i najlakši zadatak koji vas očekuje. Ipak, za velik broj ljudi, učenje reči engleskog jezika zna da predstavlja veliki problem. Temelj tog problema je pogrešan pristup učenju engleskog jezika, tj. loša organizovanost.

Da biste izbegli taj problem samo treba da razmislite i odlučite koliko reči engleskog jezika u kom vremenskom razdoblju želite da naučite.

Npr. recimo da u 3 meseca želite da naučite 900 novih reči engleskog jezika

900 reči / 90 dana = 10 reči dnevno

Dakle, da biste ostvarili svoj cilj i u 3 meseca naučili 900 novih reči engleskog jezika, svakog dana treba da naučite samo 10 novih reči. To je sasvim lako i jednostavno, zar ne? Samo treba da se držite plana.

Nažalost, mnogi ljudi tu zakažu i ne pridržavaju se plana koji su sami stvorili. Verovatno se pitate zašto to rade kada je svakodnevno naučiti nekoliko reči engleskog jezika sasvim jednostavno. Osnovni razlog za odustajanje od vlastitog plana je smanjenje ili nedostatak motivacije. Kako se to ne bi dogodilo, preporučujemo da pročitate članak Motivacija za samostalno učenje engleskog jezika.

Za učenje reči engleskog jezika, takođe je važno da svakoga dana ponavljate reči koje ste naučili prethodnih dana. Možete ih pisati, čitati, vežbati, i na razne druge načine svakodnevno upotrebljavati. Važno je da redovno koristite naučene reči, sve dok ih trajno ne zapamtite.

Naš poslednji savet što se tiče učenja reči engleskog jezika glasi: "nemojte da preterujete". Bolje da svakog dana naučite dve nove reči engleskog jezika, nego da svakog dana probate da naučite 50, pa da od iscrpljenosti odustanete već nakon nekoliko dana.

Počnite da učite engleski danas!

Napravite besplatan nalog i počnite da učite engleski danas!
Napravi nalog